Viața ca o țeapă – mic tratat antiratare, de Alan H.Cohen

Am citit de curând o carte intitulată “Viața ca o țeapă” de Alan H. Cohen de la editura Nemira. Nu auzisem niciodată de ea, Read Morenu aveam nici cea mai vagă idee, pană când mi-a citit un prieten cateva fragmente. Am rămas surprinsă, pentru că de obicei nu-mi place să citesc orice. Trebuie să îmi trezească un sentiment, o emoție, să mă învețe ceva folositor pentru viață nu povești nemuritoare cu spiriduși și zâne. În ziua aceea, am împrumutat cartea și m-am pus pe citit.

Cartea are 245 de pagini, nu multe, depinde dacă te pasionează acest gen. Este alcatuită din 10 motive. Motive, da, nu capitole, nu parți, nu scene, motive. 10 motive care te incurajează, mai presus de orice te învață să privești unele lucruri in alt mod, sa devii din ce în ce mai bun pentru tine.

Spre deosebire de majoritatea cărților din această categorie, autorul acesteia vorbește foarte mult despre experiența personală și oferă totodată foarte multe sfaturi care au la bază exemple reale despre cum alte persoane au reușit în viață sau au ratat, gândind sau acționând într-un anume fel.

În acest mod Alan H.Cohen încearcă să-i facă pe oameni, pe cititori să-și radiografieze propria viață prin acele motive despre care v-am povestit mai sus. Ele sunt de fapt 10 întrebări adresate nouă:

  • Îți risipești puterea?
  • Încerci permanent să dovedești ceva?
  • Crezi că trebuie să faci totul singur?

Și așa mai departe.

Dezideratul acestui mic tratat antiratare este acela de a arăta cum să trăim viața într-un mod degajat și să ne bucurăm de ea, fără să gândim că existența noastră este în mare parte o capcană de-a lungul căreia trebuie să ne ferim de “țepe”.

“Dacă vrei să trăiești cu adevărat, nu trebuie să mai crezi că ceva exterior ție îți determină destinul.Forța care ți-l făurește ești chiar tu.”

„Ia ceea ce ai și fă ceea ce vrei.”

„Dacă nu-ți folosești mintea, o va face altcineva.”

Aceasta este o carte scrisă de un om cu o experiență de viață remarcabilă, care a reușit să învețe din fiecare succes, dar și din fiecare eșec, ajungând să fie împăcat cu sine însuși și dispus să sărbătorească viața în fiecare zi, lucru pe care îl dorește din suflet și celor care îl ascultă, fie prin intermediul cărții de față, fie prin intermediul numeroaselor seminarii motivaționale pe care le susține.

În concluzie cartea merită citită. Mesajul este foarte clar, acela de a transforma orice țeapa într-o oportunitate.

Sper că am reușit să vă trezesc curiozitatea despre aceasta carte, dacă nu din convingerea că ne poate ajuta, cel puțin curiozitatea de a afla despre experiențele altor persoane.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *