Three Days Grace

În general, oamenii ascultă muzica din mai multe motive. Acela de a se simți mai bine, de a ieși din cotidianul obișnuit și chiar plictisitor unde câteodata simți că ți se taie răsuflarea și că nu mai poți suporta nimic…
Uneori nu e nevoie ca noi să înțelegem o melodie… e deajuns să ne înțeleagă ea pe noi! Când asculți un cântec, fie trist sau vesel, îl asculți pentru că îți place și te regăsești în el în acea clipa. Muzica este graiul sufletului. Ea stârneşte în noi, nu instinctele, ci gândurile cele mai profunde…

Read More

Ați ascultat vreodată “Three Days Grace”? După părerea mea sunt o formație chiar bună!
        La început habar nu aveam de ei. Ascultam un alt gen de muzică, pâna când un prieten mi-a dat o melodie de-a trupei. Am ascultat-o odată, de două ori și am realizat că îmi place foarte mult și că în acel moment  chiar mă regăseam  în versurile lor. I-am arătat-o și eu prietenei mele și, într-adevăr, la început nu i-a plăcut, dar acum o are ca sonerie la telefon. Deci iată cum se schimbă preferințele omului de pe o zi pe alta!
Astăzi, o melodie se poate transmite așa de repede și de usor, și tot la fel de ușor se pot schimba părerile și gusturile oamenilor.
M-a influențat foarte mult această trupă, “Three Days Grace”. Am început să ascult mai multe melodii, să încerc să ințeleg versurile și să le compar cu lumea reală.
Când mi s-a propus crearea unui articol pentru o revistă on-line am fost chiar încântata. Am ales “Three Days Grace” pentru că îmi plac tare mult cântecele lor! Am început să caut materiale și informații pe Wikipedia sau pe site-ul trupei (http://www.threedaysgrace.com/). Am fost foarte surprinsă să descopăr că eu nu știam mai nimic despre această formatie, deși le ascultam melodiile.
Am aflat că “Three Days Grace” (cunoscută și ca TDG sau 3DG) este o trupă rock (metal alternativ) canadiană, formată în Norwood, Ontario, Canada, în 1992, sub numele “Groundswell”. În urma unor neînțelegeri formația s-a destrămat în 1995, iar în 1997 trupa s-a reunit sub numele pe care îl au și astăzi. Membrii sunt Adam Gontier(voce&chitară), Neil Sanderson(tobe), Brad Walst(chitară bass) și Barry Stock(chitară ritm).
Am mai descoperit că după semnarea contractului cu Jive Records, “Three Days Grace” a lansat 3 albume în studio, “Three Days Grace”, în 2003, “One-X” în 2006, și “Life Starts Now”, în 2009. Ca și “Three Days Grace”, “One-X” a avut, în general, review-uri favorabile. “Toronto Star” a susținut că este un album care chiar merită cumpărat, punând accent pe versurile melodiilor: “Versurile chiar îți vorbesc, chiar te poți regăsi în ele, mai ales dacă treci printr-o perioadă mai grea în viață.”.
Un lucru foarte interesant pe care l-am mai aflat a fost faptul că numele formației vine de la întrebarea: “Dacă ai avea trei zile să schimbi ceva în viața ta, ai putea s-o faci?”.
CÂTEVA din melodiile lor excepționale pot fi:  primul lor single, “Animal I Have Become”, care a avut cel mai mare succes, devenind cea mai difuzată piesă rock în 2006 în Canada sau cel de-al doilea single, “Pain”,care la fel a reușit să se claseze pe locurile I în majoritatea topurilor rock, “Never Too Late” (cel de-al III -lea single) sau “Riot” (cel de-al IV -lea).
Vă propun să căutați această trupă pe YouTube și să ascultați măcar melodiile menționate în acest articol. Vă decideți singuri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *