Narnia – Călătorie pe mare cu Zori-de-zi

“Cronicile din Narnia: Călătorie pe mare cu Zori-de-Zi” este un film din 2010, bazat pe  cartea  cu același nume a lui C.S. Lewis. Este cel de-al treilea film din seria “Cronicilor din Narnia”, regizat de Michael Apted și produs de 20th Centrury Fox Home Entertainment.
Tema filmului este lumea fantastică pe care personajele o descoperă, trezind spectatorului dorința de a putea trai o poveste frumoasă. 

Read More

Chiar și persoanele mai realiste vor putea uita de griji și pot vedea lumea dintr-o altă perspectivă.
Povestea este bazată pe aventurile trăite  într-o lume  de basm a unor frați: Lucy și Edmund, alături de vărul lor răsfățat, Eustace. Și de data aceasta, peisajele sunt parcă desprinse dintr-o altă lume. Actorii și-au jucat  bine rolurile, replicile având  puterea de a emoționa, deși poate unora filmul li s-ar parea prea copilăresc. Ingredientele de succes ale filmului ar fi cele binecunoscute: acțiune palpitantă, care m-a ținut cu sufletul la gură pe toată durata filmului, umor fin, personaje (în mod normal necuvântătoare) pur și simplu adorabile ( de exemplu șoarecele mușchetar Reepicheep). Și coloana sonoră este reușită, filmul fiind chiar  nominalizat la premiile Globul de Aur din 2011, pentru cel mai bun cântec (piesa “There’s A Place For Us”).
Ca în fiecare film din această serie, m-a impresionat felul în care personajele ajung în Narnia: ba printr-un dulap fermecat, ba dispărând brusc, ori, în cazul de față, printr-un tablou care înfățișează o nemaipomenită corabie.
Dar cum niciun film nu este perfect, acțiunea este destul de previzibilă în unele părți, nefiindu-mi greu să ghicesc ce va urma. Povestea este puțin cam trasă de păr, fiind un exemplu clasic de basm, cu prea puțină legătură cu lumea reală.
Însă, per total, este un film reușit, și vă recomand cu căldură să-l vedeți, mai ales dacă sunteți fani ai genului fantasy sau de aventuri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *