Red Hot Chili Peppers

rhcpRed Hot Chili Peppers este o formatie rock americana. S-a format in LA, in anul 1983. Solistul este singurul membru din componenta originala a trupei. Membrii trupei actuale sunt: Anthony Kiedis (solist), John Frusciante (chitarist), Michael  Flea(basist) si Chad Smith (baterist) . http://redhotchilipeppers.com/music

Ei detin recordul pentru cele mai multe single-uri in Bilboard Modern Rock Chart (11 single-uri) si un record de 81 de saptamani de stationare pe locul 1 intr-un top. Dupa o pauza de cativa ani, trupa a revenit in forta cu turneul de promovare al albumului ,,I’m with you”, lansat in 2011. Consider ca s-au maturizat si canta despre lucruri mai serioase si mai profunde.  Muzica lor este ritmata si are versuri foarte frumoase. Cu siguranta trebuie incercata de orice amator de rock si nu numai. Aceasta trupa mi-a marcat copilaria intr-un mod placut si toate momentele frumoase din viata mea le-am petrecut in ritumul acestor artisti.

Daca vrei sa le asculti cantecele ai de unde sa alegi , din cele 10 albume oficiale ale lor (spun oficiale pentru ca au si albume live si extended play-uri):

MTV Australia Video Music Awards 2007

 

Cele din 1991,1999,2002,2006 si 2011 sunt preferatele mele.Din multele melodii ale lor, din care imi e greu sa aleg , pot spune ca favorita mea este   ,,Snow(Hey oh)”. Cred ca ,,Under the bridge” este cea mai cunoscuta melodie a lor. Mi-am dorit sa merg la concertul lor , dar nu m-au lasat parintii. Mi-a parut foarte rau, dar nu am avut de ales. Deobicei le ascult melodiile de pe youtube, sau de pe telefon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *