Maroon 5

In opinia mea trupa de muzica pop-rock Maroon5 este una dintre putinele formatii contemporane unde inca se mai canta muzica buna , melodii lente sau ritmate , ale caror versuri sunt deosebite ,reprezentand sentimentele solistului Adam Levine.

Aceasta trupa s-a lansat in 2001 ,iar la inceput nu a avut un succes remarcabil , la fel ca multe dintre formatiile contemporane formate din adolescenti  care s-au facut cunoscute foarte repede.

Trei dintre membrii actuali ai trupei au fost colegi in grupa de seniori ai unui liceu din Los Angeles , formand impreuna cu un al patrulea trupa cunoscuta pentru influentele rock and roll , Kara’s Flowers , in jurul anilor 1995 . In urma unor schibari, trupa are nevoie de un al cincelea membru,iar dupa alaturarea acestuia se propune alegerea unui nou nume , numele final , Maroon5.

Primul album al formatiei a fost „Songs about Jane ”-,,Cantece desore Jane ” care va avut parte de succes datorita binecunoscutelor melodii „She will be loved ” ; „this love” , „Sunday morning ”. Piesele ce fac parte din acest album reprezinta sentimentele lui Adam Levine in urma despartirii de iubita sa , Jane . Succesul de care se bucura albumul impune formatiei un turneu de mari proportii. Dupa 5 ani de inactivitate , cand membrii formatiei au luat-o pe cai diferite , se reunesc si lanseaza albumul „ It won’t be soon before long ” – „Nu mai este mult pana cand vom reusi” .

Formatia are in prezent castigate numeroase premii , printre care 3 premii Grammy , 2 premii Billboard etc.

Majoritatea pieselor sunt placute , foarte ritmete si usor de invatat , uneori versurile contin metafore si descriu clar si explicit fiecare sentiment pe care il are solistul ,iar in videoclipuri pasiunea cu care toti cei 5 membrii imterpreteaza piesa se remarca usor  pe fetele lor .

Tot ce pot spune este ca fata de anul in care trupa s-a lansat cu primul album si anii recenti , stilul formatiei , dar mai ales  a lui Adam Levine s-a schimbat foarte mult , uneori determinandu-ma sa ma gandec „ Imi este dor de vechiul Maroon5 …”

De cand eram mica , ascultam melodiile acestei trupe , insa fara sa stiu cine erau si ca vor deveni in viitor trupa mea preferata, a carei melodii le voi asculta zi si noapte , iar si iar si sper sa compuna in continuare muzica buna

In orice caz , aceasta va ramane formatia cu melodiile cre mi-au marcat oarecum ultimii ani ai copilariei si inceputul adolescentei , continutul lor fiind uneori , pentru mine , impresionant si sper ca in viitor sa aiba acelasi impact asupra mea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *