O întrebare shakespeariană: Iepurașul-vampir – a fi sau a nu fi?

În România circulă de ceva timp zvonul cum că ar exista un anume mamifer pe care oamenii l-au numitiepuraşul-vampir.

Acesta este cunoscut ca un iepure de câmp din familia Leopiridae, ordinul Lagamorpha. Este un iepure foarte mare, lungimea corpului variind între 100-150 cm, iar greutatea poate ajunge la 10 kg. Blana-i este neagră ca smoala şi are ochii roşii.

Iepurele preferă locurile umede şi răcoroase, ferite de agitaţia lumii.

Legenda spune că este originar din Transilvania, din munţii Piatra Craiului. S-a auzit că acum mii de ani acolo locuiau vreo 10.000 de vampiri care aveau ca animale de casă iepuri-vampiri. Oamenii au atacat vampirii şi i-au omorât pe toţi, dar au lăsat în viaţă animalele.

În prezent, iepuraşii-vampiri pot fi găsiţi în orice zonă din România. Se răspândesc foarte repede.

Se spune că atunci când oamenii se apropiau se ei devin invizibili. Însă o fetiţă, numită Mara Popescu, pretinde că a văzut un iepure atunci când era în parc. „Era 7 dimineaţa. Mergeam grăbită să le dau mâncare. Tocmai traversam o porţiune unde nu era nici un copac, atunci când mi-a apărut în faţă un iepure negru, cu ochii roşii. M-am apropiat de el şi atunci când m-am apropiat să-l mângâi a dispărut ca prin farmec. A fost foarte ciudat!”, a declarat Mara Popescu.

Poate iepurii chiar există. Ei pot muşca, dar din fericire veninul lor nu este grav. Se spune că în fiecare noapte ne muşcă minim doi iepuri şi reacţiile veninului sunt foarte enervante, care pot fi confundate uşor cu ciupiturile de ţânţari.

Deci fiţi atenţi, dacă vă treziţi în toiul nopţii şi vedeţi un iepure în pat puteţi să dormiţi liniştiţi în continuare, dar aveţi grijă să vă frecaţi înainte de a vă culca cu cremă Bengay, care într-un studiu al Asociaţiei A.P. s-a  descoperit că îi face pe iepuraşii-vampiri să o ia la fugă din cauza mirosului.

 

A.K.M.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *