Ghid pentru vrăjitori în devenire

Voi copii credeţi că aveţi ce vă trebuie pentru a deveni vrăjitori ? Mai gândiţi-vă ! Este mult de muncă dacă vrei să înveţi tainele vrăjitoriei. Eu am fost instruită de un magician bătrân, care în prezent nu se mai ocupă de vrăjitorii, aşa ca m-am gândit să fac acest ghid pentru cei talentaţi în ale magiei, dar care nu au un învăţăcel pe măsură.

O să încep cu începutul, aşa că vă voi spune un scurt istoric al magiei.

Read MoreMagia a fost creată acum un million de ani de un băiat pe nume Magicus. Acesta era farmacist şi vrând să facă un medicament pentru tuse, a amestecat ingredientele într-o oală mare : iarba broaştei, levănţică, rădăcină de leuştean şi petale de mac. Dar pentru că era un farmacist cam nepriceput a încurcat petalele de mac cu o floare necunoscută. Mai târziu a aflat că acea floare era o rămăşiţa a unui meteorit ce a căzut pe pământ acum miliarde de ani. A numit-o meteoflora. Din amestec a răsărit o bilă uriasă de foc, magie pură. Acest fenomen este numit de vrăjitori biluloză. Odată ce Magicus a atins bila, a devenit vrăjitor. El a creat toate regulile magiei şi a scris Vrăjitopedia, enciclopedia tuturor vrăjilor create până în prezent. Puterea magică este preluată odată ce vrăjitorul spune o incantaţie şi atinge muritorul obişnuit, care se va transforma in vrăjitor. Această tehnică a fost practicată veacuri întregi, iar în prezent există 201 vrăjitori activi, printre care şi eu.

Odată ce ai devenit vrăjitor trebuie să îţi procuri bagheta. Ti-o va da vrăjitorul care te-a instruit. Eu întotdeauna am vrut ca urmaşii mei să primească baghete de calitate, aşa că ultima baghetă pe care am dăruit-o a fost făcută din lemn de cireş şi apă din Gange. După ce ai facut cunoştinţa cu bagheta trebuie să încerci prima vrajă, numită Levitaţie de ţânc. Va trebui să atingi cu bagheta un obiect şi să spui: Broaşte săltăreţe şi oi pentru muls, fă acest obiect să se mişte ca uns. Nu te descuraja dacă nu îţi iese din prima ! Încearcă până reuşeşti ! Până şi eu am provocat haos la prima mea vrajă. Îmi amintesc că am atins cu bagheta o piatră şi în loc să se ridice uşor, a aterizat direct în cana cu ceai a profesorului meu. După ce îţi va ieşi la perfecţie prima vrajă încearcă cât mai multe ! Nu o să uit niciodată primul meu amestec vrăjitoresc ! Am fiert picioare de broască şi praf de stele, apoi am băut amestecul în speranta că îmi va face părul blond. În loc să se întâmple asta am început să spun opusul fată de ce gândeam. Imediat după aceea a fost ziua onomastică a profesorului meu. Am vrut să-i spun că tortul este foarte gustos, însă în loc de asta a ieşit : Profesore, tortul ăsta are gust de ouă stricate ! Dragii mei ucenici, veţi observa că în timp veţi progresa, ca mai apoi să vă reuşeasca toate vrăjile. Dar ţineţi minte ! Orice ucenicie se termină cu un examen, a cărui notă de trecere este 8, aşa că pregătiţi-vă cu atenţie ! Vraja mea pe care a trebuit să o fac la examen a fost: Iarbă, ouă, apă şi cretă; Vraja este grea, aşa că fii atentă !; Pene de cioară înşirate pe stradă, Fă apa din acest lac să se transforme într-o tornadă ! Din fericire am luat nota maximă !

Dragii mei, sper că v-am ajutat ! Dacă aveţi vreo întrebare sau nelămurire cu privire la magie, vă invit să-mi faceţi o vizită pe strada Arcului. Aici este o librărie. Întrebaţi-o pe vânzătoare de cartea ,,Povestiri despre animale ‘’. Deschideţi volumul şi puneţi mâna pe ultima pagină. Va apărea un micuţ portal în care va trebui să intraţi. Portalul duce direct către casa mea din universul magic. Vă primesc cu mult drag şi vă urez tuturor noroc la vrăjitorie !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *