Impresii despre Sherlock Holmes

Numele meu Miruna și am 13 ani. Una din pasiunile mele este cititul.Până la această vârsta am citit, cred eu, destul de multe cărți. Una care îmi vine în minte acum este “Aventurile lui Sherlock Holmes” de Sir Arthur Conan Doyle.
Mi-a plăcut deoarece este o carte de aventuri, iar mie întotdeauna mi-au placut “încurcăturile” și misterele. De asemeni, este foarte interesant modul în care personajul principal dezleagă fiecare mister, precum și felul în care se deghizează.
Cred că este un om foarte interesant care se poate lăuda cu un prieten de nădejde, și anume doctorul Watson, un personaj aproape la fel de fascinant ca și Sherlock Holmes.
M-a captivat  modul în care își prezintă cazurile. Ceea ce de fapt este  complicat, el prezintă într-o manieră foarte simplă. Toata cartea este plină de cazuri pe care el le dezleagă într-un mod extrem de inteligent. De exemplu, “Aventura celor cinci sâmburi de portocal” sau “Liga roșcaților”. Cea mai aventuroasă dintre toate întâmplările mi se pare “Ultima problemă”.
Aș putea să povestesc mult mai multe despre această carte, care pe mine m-a captivat în mod deosebit. Mi-ar placea să întâlnesc copii care au aceeași pasiune ca mine, și anume cititul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *