Guns ‘N Roses

Cu multe speranţe şi aşteptări…aşa a început pentru mine şi pentru mulţi alţi fani ai rock-ului a treia zi a festivalului „Tuborg Green Fest powered by Rock The City”. Am putea zice că luna iulie din acest an a venit „în forţă”, cu multe surprize pentru cei prezenţi la concert.

Ugly Kid Joe şi Within Temptation au fost trupele care au cântat în deschiderea festivalului. Şi da…e adevărat că la început atmosfera era un pic amorţită, atât din cauza căldurii copleşitoare, cât şi a faptului că foarte multe persoane au venit mai târziu, cam în momentul în care cei de al Evanescence au urcat pe scenă. Primele două formaţii au dat tot ce au avut mai bun şi au folosit energia minunată a sunetelor ca să ne ofere un memorabil spectacol, iar noi am primit cu drag, reuşind astfel să realizeze tot ce şi-au propus.

Cei de la „The Cult” şi-au făcut intrarea, iar aerul cald al lunii lui cuptor părea mai uşor de suportat cândIan Astbuty (solistul formaţiei), în ciuda temperaturii foarte ridicate, s-a mişcat vioi pe scenă, oferind un spectacol grozav.

La cei de la Evanescence, care au concertat pentru prima oară în România, se simţea cum lucrurile se schimbaseră: atmosfera era mult mai plină de vitalitate…poate atât datorită energiei solistei trupei, Amy Lee, cât şi al numărului din ce în ce mai mare al persoanelor din public.

Finalul spectacolului a pus în evidenţă talentul artistei la pian precum şi vocea sa minunată, prin piese ca „My immortal”, „Your star” şi, bineînţeles, „Bring me to life” care a stârnit un şuvoi aproape de nestăvilit de aplauze.

Desigur că punctul culminant al festivalului a fost atins când cei de la Guns N’Roses au păşit în faţa noastră, ce-i drept cu 30 de minute mai târziu faţă de ora stabilită, dar 30 de minute iertate din toate inimile iubitorilor de muzică prezenţi la spectacol. Muzica a început să curgă şi am uitat cu toţii de praf, căldură şi întîrziere, mici inconvenienţe trecătoare înlocuite de prezentul viu şi minunat. Important era că ei erau acolo, hotărâţi să ne ofere o seară de neuitat. Axl Rose a fost într-o formă extraordinară, începând spectacolul, care a durat mai mult de 3 ore, cu piese ca „Chinese democracy”, „Welcome to the jungle”, „It’s so easy”…

De asemenea, efectele pirotehnice şi proiecţiile videoclipurilor pieselor cântate, sau ale altor imagini în ton cu melodiile, pe ecranul principal din spatele formaţiei au compensat sonorizarea care nu a fost constant de o calitate optimă.

De când au început primele acorduri ale melodiei „Sweet child o’ mine”, totul s-a transformat în „haos”…în sensul bun al cuvântului, toţi oamenii vibrând la maxim cântând, dansând, ridicându-şi mâinile spre cer…atmosfera perfectă pentru un concert rock. Păream una cu pământul şi cerul, eram liberi, eram…

Una din surprizele deosebite ale serii a fost Axl Rose care a cântat şi la pian, interpretând o parte a piesei „Another brick in the wall”-part 2 (cover Pink Floyd).

Sper că trupa a satisfăcut aşteptările tuturor fanilor şi nu numai. Au cântat plini de energie, din suflet şi i-am simţit alături de noi pe tot parcursul concertului. Am creat împreună o punte de iubire între ei şi noi, pastrând un loc aparte în inima noastră pentru miracolul muzicii rock.

„Patience” şi „Paradise city” au fost melodiile care au încheiat spectacolul. Formaţia s-a retras în aplauze, lăsând în urmă mii de zâmbete şi speranţa că se vor întoarce pentru un nou concert .

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *