Charlie St. Cloud

Am descoperit acest film cu mult timp in urma si m-am gandit sa scriu ceva despre el pentru ca m-a atras din punct de vedere emotional si am considerat ca este un film bun , complex si plin de sentimente . Este o drama care a reusit sa ma faca sa vars cateva lacrimi si care m-a tinut cu sufletul la gura de multe ori . Desi actorul principal este Zac Efron (stiu ca nu e pe placul tuturor si nici eu nu ma prea ma dau in vant/topesc  dupa el ) , a reusit sa se puna in pielea personajului foarte bine , transformandu-se complet din copilul din “High School Musical ” , intr-un om matur si responsabil care stie sa se implice cu totul intr-o drama .

“Charlie St. Cloud “ , bazat pe romanul “The Death and Life of Charlie St.Cloud ” al autorului Ben Sherwood , este povestea unui tanar pe nume Charlie , victima unui accident de masina in care fratele sau mai mic,  Sam , decedeaza .

Coplesit de sentimente de suferinta si culpabilitate , Charlie incepe sa lucreze in cimitirul in care este inmormantat Sam . Vinovatia care ii urmareste fiecare pas, ii trezeste lui Charlie capacitatea de a-l vedea pe Sam si pe ceilalti prieteni decedati . Legatura  foarte stransa si profunda dintre cei doi frati ii face sa reuseasca sa se intalneasca in locul unde si-au promis ca se vor antrena la baseball in fiecare zi dupa ora 18 .  Intalnirile dintre cei doi , il ajuta pe Charlie sa-si aline sentimentul de responsabilitate pentru moartea fratelui sau .

charlie-st-cloud-105417lDin momentul in care o intalneste pe Tess Carroll , se indragosteste de ea si realizeaza ca trebuie sa lase in urma trecutul si sa priveasca spre viitor daca vrea sa aibe o relatie cu fata pe care o iubeste . Uita de antrenamentele cu micul Sam , iese la intalniri , incepe sa se distreze,  si nu mai reuseste sa faca intr-un final diferenta intre Tess cea vie si Tess cea care e pe moarte . In incercarea de a traversa oceanul cu yachtul , aceasta are un accident . In cele din urma Charlie isi da seama ca ceva nu este in regula si porneste in cautarea ei , salvand-o de la moarte .

Charlie se simte vinovat pentru ca nu si-a respectat promisiunea fata de fratele sau si isi da seama ca este prea tarziu sa-si mai ceara scuze , deoarece micul Sam a plecat in ceruri .

Si ca in multe alte filme , dupa intamplarea dramatica si emotionanta , se formeaza o punte catre un final simplu, fericit , in care frica de a naviga a fetei dispare , agitatia si tensiunea revin la normal , iar sufletele indragostite isi cantinua viata, uitand de trecut/lasand trecutul in urma  .

Filmul “Charlie St.Cloud ” s-a lansat in SUA pe data de 30 iulie 2010 , a avut incasari totale in valoare de 31,136,950 $ , ii are ca protagonisti pe Zac Efron , Kim Basinger, Amanda Crew si Charlie Tahan.  A fost regizat de Burr Steers, scris de Craig Oearce (scenarist), Lewis Colick (scenarist) si Ben Sherwood (autorul cartii, scriitor).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *