Succesul de pe net

În ultimii ani mulți artiști sau artiste s-au lansat în sfera muzicală ori au devenit mai celebri cu ajutorul internetului ,sau mai precis al „You Tube”-ului .Printre aceste vedete se numără și INNA. Dacă acum 4 ani eram întrebați „Cine e Inna?” probabil că nu știam să răspundem, dar la mai puțin de o lună după ce a pus piesa „Hot” pe net, cântăreața a devenit foarte cunoscută, piesa ajungând să fie pe primul loc în topurile din România, Bulgaria, Polonia, Rusia, Ungaria, Turcia și Grecia. Artista susține că : „Piesa s-a promovat practic singură”, întrucât ea a mai făcut melodii înainte, dar nepunându-le pe net, nu au devenit cunoscute.
Eu m-aș putea număra printre fanii Innei. Cred că povestea ei este interesantă: cum dintr-o fată simplă din Mangalia căreia îi plăcea să cânte, a devenit o vedetă internațională. Apreciez la ea vocea și stilul. O admir faptul că-și arată și partea umană, adică nu-și ascunde defectele, le recunoaște și  încearcă să le îndrepte. Sunt impresionată de energia pe care o debordează atât prin muzică, dar și prin aparițiile de pe scenă. Părerea mea este că INNA ar putea fi apreciată pentru că are talent. Eu cred că prin melodiile ei, îți exprimă un amalgam de sentimente pozitive și este de ajuns să asculți o piesă pentru ca să poți înțelege mesajul artistei. Eu am cunoscut-o pe INNA prin intermediul piesei „Amazing” și mi-a plăcut foarte mult. Abia apoi m-am uitat și la celelalte piese ale artistei despre care auzisem, dar n-avusesem uriozitatea de a mă uita la ele. Totuși după ce le-am ascultat, mi-au plăcut toate și apoi am urmărit tot ceea ce artista făcea. Astăzi pot spune că îmi place INNA pentru tot ceea ce este sau măcar pentru ceea ce afișează.
Muzica este o pasiune a Alexandrei din copilărie ,totuși aceasta spune că artista preferată era Pink!, iar cel mai mult îi plăcea genul pop-rock. Asta și-ar fi dorit ea să cânte și a și încercat cu melodia „Oare” , fiind singura melodie a cântăreței în limba română. „Sorry”  este o melodie specială pentru artistă întrucât este legată de o experiență amoroasă a acesteia . „Oare” , „Sorry” și „Goodbye” sunt 3 piese făcute înainte de colaborarea cu Play & Win.
Numele său de scenă este inspirat din modul în care bunicul său o alinta când era mică ,astfel peste ani cântăreața a hotărât ca acesta să-i fie pseudonimul. Ea spune că :„este un nume ușor de reținut ,scurt și cred că mi se potrivește”.
Din 2008 Elena Alexandra Apostoleanu și echipa Play & Win formează INNA. Prima încercare  .  .  . primul succes. Single-ul „Hot” a fost lansat în august 2008, iar la trei luni a apărut și videoclipul. Acesta a fost refilmat întrucât fanii s-au declarat nemulțumiți, deci videoclipul curent a fost lansat pe 19 decembrie 2008. În acest timp piesa urca cu viteză în topuri, ajungând să ocupe locul întâi pe rând în toate țările în care era ascultată. În final premiile : „Cel mai bun dance”, „Cel mai bun debut” și locul 2 la  „Cea mai bună melodie internațională”.
După piesa „Hot ” a venit și „Love”. A doua reușită. „Love” este, ca și „Hot” și celelalte piese ale artistei, o melodie dance destinată muzicii de club. După „Love” au apărut „Deja Vu” , „Amazing” și  apoi „10 minutes”, o piesă care este făcută special pentru club, întrucât în videoclip INNA reproduce exact atmosfera de pe un ring de dans. Apoi au venit „ No limit” , „Seniorita” și multe alte piese celebre ale româncei. Toate au funcționat după același scenariu, în final INNA ajungând să fie cel mai ascultat artist român al momentului. Iată-ne la cele mai noi creații ale Innei : „Club rocker”și „Un momento”. Melodiile promit mult și au fost foarte așteptate mai ales pentru că vin după o pauză în care INNA nu a prea mai ieșit în față cu noi  single-uri. Ele respectă genul muzical specific artistei, fiind deja ascultate în cele mai cunoscute cluburi. Videoclipul de la „Club rocker”  o arată pe INNA jucând rolul unui mecanic ce-și repară mașina și apoi participăla o cursă pe care o și câștigă. „Un momento”, însă are câteva accente din zona latină, un lucru destul de nou pentru cântăreață.
Pe lângă melodiile de succes, foarte importantă este și imaginea artistei. Lucru știut de INNA :„Sunt conștientă de atuul fizic pe care îl am și încerc să mă folosesc de tot ceea ce am pentru  a-i încânta pe fani”. Totuși, imaginea nu înseamnă doar aspectul fizic al interpretului ci și aparițiile acestuia. Ea încearcă să schimbe mereu ceva astfel încât fanii ei să nu se plictisească. INNA a apărut în primul ei concert din România coborând dintr-un elicopter, lucru care i-a uimit plăcut pe admiratori , într-un concert din  Grecia a stat aproape tot timpul în public, nu pe scenă. De asemenea piesa „Deja Vu ” a fost lansată cu numele interpretului ANNI, INNA recunoscând în final că tot ei îi aparține această melodie.
Promovarea este un lucru foarte important. INNA are un site care-i relatează fiecare reușită și care o ajută pe vedetă să păstreze directa legătură cu fanii ei. Tot la capitolul promovare intră și turneele realizate în toate țările unde artista are un loc special în inima oamenilor, adică peste 40 de state.
INNA este un exemplu dintre artiștii care au devenit celebri prin intermediul internetului, toți artiștii de acest fel au avut aceeași poveste: au postat o melodie pe inetrnet, căutând să cânte un gen muzical care să fie ascultat, ca urmare melodia a plăcut publicului, au făcut videoclipul, au continuat să scoată piese, dar în același timp le-au promovat foarte bine pe cele scoase deja. Un ultim lucru dar foarte important este că păstrează legătura cu fanii și încearcă să-i uimească mereu. „Inna are o echipă întreagă în spate care știe cum să-i pună-n evidență atuurile și asta este diferența dintre ea și ceilalți artiști români ”, a  declarat un jurnalist.
INNA a găsit un mod de a folosi internetul altfel decât pentru a se juca, a afla ultimele bârfe sau pentru a sta pe site-urile de socializare. De asemenea ea și-a pus în valoare talentul și a încercat să îmbunătățească mereu ceea ce făcea. Vasile Ghica a zis că :„Talentul este numai materia primă a zborului ”. Dacă ne luăm după această sintagmă înseamnă că oricine poate ajunge cât de departe vrea dacă-și cultivă harul. Lucru pe care INNA l-a făcut…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *