MediaPedia oferă părinților cu copii între 4 și 17 ani repere indispensabile pentru o formare culturală necesară unei dezvoltări armonioase. Această consiliere culturală este realizată atât on-line, pe site-ul asociației, www.media-pedia.ro, cât și prin diferite proiecte realizate cu ajutorul unei echipe de voluntari dedicați tinerei generații. Asociația MediaPedia este o organizație non-guvernamentală înființată în anul 2009.Radio, teatru, reviste, cărți, filme, desene animate sau jocuri toate sunt filtrate printr-o scală de valori autentice având drept scop educația media. Educația media presupune formarea de abilități pentru o receptare folositoare a mesajelor media, receptare adecvată fiecarei persoane în parte.
Printre proiectele realizate deja de membrii Asociației MediaPedia se numară: realizarea site-ului asociației, site updatat periodic, organizarea concursului anual “Tzeava de Media”, sponsorizarea concursurilor “Hristos Se naște, slăviți-L”, “Sfinții, prietenii copiilor”, “Sfântul Grigorie Dascălul”, concursul “Planeta 51 te învață astronomie” și cercetări despre impactul desenelor animate asupra copiilor.
Copiii și tinerii sunt una din valorile esențiale ale vieții. Prin ei trăim viața a doua oara – ne bucurăm odată cu ei, suferim odată cu ei. De aceea educația lor este prioritară pentru fiecare dintre noi. De ea depinde în mare măsură dezvoltarea lor ulterioară, parcursul lor în viață, precum și modul în care se vor raporta la noi mai târziu.Iar această educație depinde în mare masură de produsele culturale ale modernității și postmodernității. Acestea cer o atenție sporită din partea noastră ca părinți, pentru a ne proteja copiii și a le oferi experiențe plăcute și educative.Ne propunem să fim un ghid în această călătorie alături de copiii din România și să oferim o părere critică pertinentă pentru a alege ceea ce este mai potrivit pentru dezvoltarea armonioasă a copiilor noștri.
Asociația MediaPedia are sediul în București, Str. Miniș. nr. 6, codul de identificare fiscală al entității non-profit: 26571990, cont bancar la Raiffeisen Bank, IBAN:RO86RZBR0000060012380507. Președintele asociației este dna Radu Iulia, pe care o puteți contacta la tel. 0744 357 525.