Lady Gaga – excentricul la maxim

O voce bună trebuie să fie completată neapărat de o imagine naturală sau poate să se asocieze cu un stil noncomformist și ieșit din tipare? Probabil această întrebare și-a pus-o și cântăreața Stefani Joanne Angelina Germanotta sauLady Gaga pe numele ei de scenă, atunci când și-a început cariera în lumea blitzurilor.

Nu cred că este vre-un adolescent care să nu fi auzit măcar o dată de Lady Gaga. Fie că-i este fan sau nu, cu toții o știu pentru că este o cântăreață deosebit de excentrică.

La început, era defapt compozitor pentru mai mulți artiști, printre care se numără  Pussycat Dolls și Britney Spears .Akon i-a descoperit talentul vocal, artista urmând să colaboreze cu Kon Live Distribution (casa de discuri a lui Akon). De aici a început „Lady Gaga”.

Cântăreața s-a consacrat relativ recent (în 2008) prin albumul „The Fame”, primele melodii ale sale („Poker Face” și   „Just  Dance” ) devenind hituri internaționale . Celebra cântăreață a fost prima care a reușit să depășească un miliard de vizualizări (pe You Tube), pe data de 24 octombrie 2009, întrecându-i  pe  Justin Bieber (locul 2) și Michael Jackson (locul 3). De asemenea de la 05 iulie 2010, ea este artista în viață cu cei mai mulți fani pe Facebook, având aproape 10 milioane de fani online la acea dată.
În palmaresul artistei se găsesc numeroase premii și nominalizări, printre care 9 nominalizări la gala decernării MTV Video Music Awards și cinci premii Grammy. Gaga a avut onoarea de a fi pe locul întâi în topul Billboard’s Pop songs cu single-ul „Telephone”(o colaborare cu Beyonce), întrecând-o chiar pe Mariah Carey.

Părerea criticilor de specialitate despre Lady Gaga este în mare parte bună, aceștia susținând că artista are foarte mult talent și că este „o mină de aur” din punct de vedere al calităților sale de compozitor, al vocii și al prestației de pe scenă .Criticul Simon Reynolds a evidențiat faptul că : „Lady Gaga este inspirată de stilul electroclash, cu excepția muzicii, care nu se rezumă la anii 1980, ci la un stil pop specific noului mileniu, nemilos de atrăgător și lustruit cu Auto-Tune ”. Unii jurnaliști se avântă chiar să afirme că Lady Gaga are potențial atât de mare încât într-o zi ar putea-o depășii pe Madonna .De exemplu John White susține că :„vocea sa vibrantă și abilitățile sale de compozitoare o vor ajuta să surclaseze realizările Madonnei într-o bună zi.” Însă există și excepții, atunci când mesajul artistei nu este receptat corect. Un astfel de caz este melodia „Judas”, care este considerată o blasfemie .În videoclip, Lady Gaga se asociază cu Maria Magdalena, în varianta modernă care merge pe motocicletă cu un așa-zis  Isus Hristos, întrucât acesta poartă o coroană de spini pe cap. Mărul discordiei este un vers :„I am in love with Judas”.Gaga se apără spunând că :„În esenţă, videoclipul sugerează că iertarea şi trădarea merg mână în mână. Destinul reprezintă totul în viaţă, iar lucrurile pe care le facem de fapt nu sunt greşeli, ci parte a destinului”.

Lady Gaga este cunoscută în special pentru  stilul ei vestimentar propriu. Modul în care îmbină articolele vestimenatre, culorile și liniile creând ținute nemaivăzute, o face să iasă în evidență . Ea a fost și premiată pentru stil cu Stilemaker oferit de Accesories Council Excellence (ACE). De multe ori a șocat prin aparițiile ei, cum ar fi la gala decernării premiilor Grammy din 2010 când a venit îmbrăcată într-o rochie făcută din cabluri care luminau și purtând pantofi deosebit de înalți. S-a făcut chiar și un top pentru costumațiile cântăreței numit „Lady Gaga’s top 100 hottest outfits”.

În funcție de vârstă, oamenii o apreciază pe Lady Gaga diferit. Dacă pe adolescenți îi atrage în primul rând stilul original și aparițiile de pe scenă și apoi talentul vocal, adulții pun accent pe vocea specială, spunând despere ținutele cântăreței că sunt exagerate. Astfel, timbrul vocal al artistei este apreciat de persoanele din toate categoriile de vârstă, în timp ce imaginea sa este agreată doar de cei mai tineri.

După opinia mea, Lady Gaga ar putea fi apreciată pentru calitățile sale vocale. Ea este o adevărată artistă și cu siguranță nu te poți plictisi la aparițiile acesteia pe scenă. Gaga este o persoană cu părți bune și părți rele, dar care uimește prin stilul ei unic și prin talentul  de care dă dovadă, fapt care o face o cântăreață de excepție.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *