Din lumea muzicii

Într-o zi toridă de vară, ca temă pentru revistă, m-am apucat să-mi iau cercul de cunoscuți la întrebări despre muzică. Și iată pe scurt ce-am aflat. Muzica reprezintă mijlocul prin care mulţi adolescenţi se relaxează şi recreează. Muzica ascultată astăzi pare un mix între diverse genuri muzicale și, mai ales între diverse … etape. Unul dintre astfel de  genuri muzicale este cel de “muzică veche” –  anii ’70-’99. Probabilitatea ca adolescenţii să asculte acest gen de muzică este de 1-2 la 10! Este bine că unora dintre adolescenţi li se întâmplă  “muzică veche” în play-list! Cântăreţii, prin muzica lor duc cu gândul la “o poveste în versuri” dar şi la povestea lor de viaţă.

Dacă întrebăm ce preferințe au adolescenții din zilele noastre între muzica de astăzi sau  cea din anii `70-`99, pentru amicii mei locul întâi e ocupat de muzica de astăzi. Videoclipurile le atrag în cea mai mare parte atenţia, reușind să-i convingă mai mult decât ritmul melodiei şi versurile. Acestea sunt urmărite pe internet şi la TV.

De multe ori, după ce ascultă o melodie mai veche, unii chiar spun: “Wow, ce tare e! E nouă?” și află că este lansată de acum mulţi ani…

Pentru ca să se arate satisfăcuţi de o melodie sau de o trupă muzicală, cunoscuții mei cumpără cd-uri, lasă comentarii sau note pe site-uri de pe internet şi încearcă să îi asculte din ce în ce mai mult.

După ce îi convinge ca sound o formație îi poate interesa și ca istoric. La voi cum e?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *