Bosquito

De când am început să trebăluiesc prin casă numai cu căștile în urechi mi-am dat seama că am muzică de care m-am săturat complet. Așa că, anul acesta când am fost la țară, la bunici, am luat de la toată gașca de acolo câte ceva. Cineva m-a sfătuit să încerc Bosquito.

Am fost destul de uimită când am ascultat-o: nu pot să spun că am fost foarte încântată, dar nici foarte dezamăgită. Ținând cont că sunt o persoană perfecționistă și ascult mereu cea mai bună muzică (după părerea mea), nu m-am gândit niciodată că ar putea să îmi placă o trupă între limite.

Grupul provine din Brașov, fiind înființat la inițiativa lui Radu Almășan, solistul trupei.  Radu împreună cu basistul, dar și cu chitaristul – primii intrați în trupă – înregistrează primul demo care conținea piesa “Spune Da!”,  http://www.youtube.com/watch?v=0DUw2uynzIc   piesă ce a apărut ulterior pe albumul de debut și a reușit să atragă atenția casei de discuri Media Pro. Două cântece de pe disc au fost lansate ca single: “Pas cu pas” http://www.youtube.com/watch?v=Rs6VG5kj7aQ  în 2000 și “Țigano”http://www.youtube.com/watch?v=8Z3E2eXcRDY  în primăvara lui 2001.

Bosquito a abordat o combinație de rock latin cu o gamă largă de influențe care au variat de la muzică țigănească, balcanică, până la elemente simfonice și de hard rock. Vârful de popularitate a fost atins între anii 2002-2005 când au lansat o serie de melodii care au ajuns pe prima poziție a topurilor din România.

Informatii despre trupa:

Membrii trupei: – Radu Almășan (voce), Victor  Solomon (chitară), Victor  Stephanovici (chitară bas), Mișu Constantinescu (keyboards), Darius Neagu (tobe).

Albume: – “Bosquito” (2000), “Sar scântei” (2001), “Cocktail Molotov” (2003), “Fărâme din soare” (2004).

Ar trebui să mai scoată un album, intrucât le simt lipsa când fac treabă prin casă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *