James Bond

Bond sau agentul 007, cum mai este cunoscut, este un personaj din romanele lui Ian Fleming și seria filmelor James Bond. Rolul său a fost jucat de mai mulți actori. Actorii care au jucat rolul lui James Bond sunt Sean Connery, George Lazenby, Roger Moore, Timothy Dalton, Pierce Brosnan și Daniel Craig.

Bond lucra la MI6, serviciile secrete ale Majestății Sale, regina Angliei.Deseori el oprește psihopați din a declansa cel de-al III-lea Razboi Mondial. El era un agent ‘’00’’. Rangul de ‘’00’’ arăta că Bond era unul din cei mai buni agenți de la MI6.

Diferențele  între carte și ecranizare sunt multe și destul de mari. În cazul cărții Doctor No, personajele și ideile principale se păstrează în film.

Însă filmul omite și schimbă anumite părți ale cărții precum: Strangways, un alt agent MI6, nu a fost aruncat în apă(după cum scrie în carte), cursa cu obstacole (a durerii) din carte nu apare în film, iar Dr. No nu avea clești în film, deși în carte ne este descris ca fiind chel și având clești în loc de mâini.

Dintre actorii care l-au jucat pe 007 cei care îmi plac cel mai mult sunt Sean Connery și Daniel Craig. Personajul Q în film este mecanicul de la MI6. În film invențiile lui Q sunt sci-fi, dar fac parte din farmecul 007.

Mi-a plăcut seria de filme James Bond 007. Și o recomand iubitorilor de acțiune, aventură, suspans, și umor!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *