“Fata si marea”

Probabil că și pe voi v-a încercat măcar o dată sentimentul acela care-ți spune că trebuie să cumperi un lucru doar pentru că arată bine. Culoarea mea preferată este turcoazul, și asta pentru că este o culoare tonică, care mă reprezintă. Din monotonia de culori reci si înspăimântătoare de pe rafturile librăriei, epata îndrăzneț ceea ce urma să fie una dintre cărțile acelea pe care le citești pe nerăsuflate. FATA ȘI MAREA de Maureen Johnson. Pe copertă, alături de numele titlului, lânga numele celei care a scris cartea, era adăugat in paranteză: autoarea romanului 13 plicuri albastre. Am reacționat de parcă aș fi citit o carte de-a unei prietene. Eram bucuroasă că am găsit ceva pe gustul meu, in totalitate.
Clio este o fată din Philadelphia, în vârstă de 17 ani, care nu avusese niciodată un iubit. Mama ei era arheolog, iar pe timpul verii, Clio își găsise un job la un magazin cu articole pentru pictură, unde s-a îndrăgostit fulgerător de unul dintre angajati, Ollie. Când viața îi pregătise prima surpriză plăcută după divorțul părinților, află de la mama sa că va trebui să stea împreună cu tatăl său timp de 12 săptămâni. Ideea nu i-a surâs din prima, mai ales că avea un tată spontan, care o implica direct pe ea în lucruri pe care nu și le dorea deloc (Spre exemplu, într-o călătorie de-ale lor în Japonia, când Clio avea cam 12-13 ani, în urma unui accident de barcă (suferit când făcea scufundari cu tatăl său), a rămas cu o cicatrice mare pe braț, iar tatăl său a dus-o și i-a făcut un tatuaj imens, viu colorat, si foarte scump, care să-i acopere cicatricea.)
Urma să-și petreacă timpul alături de tatăl său in Italia. Acesta cumpărase o ambarcațiune scumpă (nici Clio nu știa de unde avusese tatăl său atâția bani pentru a cumpăra o asemenea bijuterie), despre care Clio a aflat abia atunci când a fost pusă in fața faptului împlinit.
Este descrisă povestea de dragoste dintre Aidan, asistentul Juliei (se pare că Julia era noua parteneră de viață a tatălui său) si Clio, care la început nu simțea mai mult decât dispreț pentru el, ajunsese să își doreasca din ce în ce mai mult o relație cu el.
Stilul personal și original în care este prezentată toată atmosfera sunt „sarea și piperul” acestei cărți.
O puteți găsi la librării, undeva în jurul prețului de 40 lei. Mie mi se par puțini 40 de lei pentru seri în care îmi pare rău că  îmi e prea somn pentru a mai putea citi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *