The Hunger Games (Jocurile Foamei)

The-Hunger-Games Seria este bazată pe cărţile ’’Jocurile Foamei’’ create de autoarea Suzanne Collins. Acţiunea filmului se petrece într-o lume post-apocaliptică unde,pe teritoriul fostei Americii de Nord s-au format 12 districte conduse de Capitol.

Seria are 4 filme: * The Hunger Games
* Catching Fire
* Mockingjay:Part 1
* Mockingjay:Part 2

În fiecare an, Capitolul organizează o competiţie televizată care constă în alegerea din fiecare district a unui băiat şi a unei fete cu vârste cuprinse între 12 şi 18 ani pentru a concura în acest joc pe viaţă şi pe moarte. Participanţii trebuie să se omoare între ei până doar unul supravieţuieşte. Câştigătorul primeşte o casă nouă, unde va putea locui decent alături de familia sa, fără a se mai teme vreodată că membrii familiei sale vor pierii în sângeroasele jocuri.

Katniss Everdeen, o fată de 16 ani din Districtul 12, se oferă voluntară să participe la monstruoasele jocuri pentru a o salva pe sora ei mai mică, Primrose, care fusese aleasă iniţial. Alături de Katniss, mai este trimis din Districtul 12, Peeta Mellark,fiul brutarului.

Cei doi participanţi alături de mentorul lor, Haymitch Abernathy, un fost câştigător al Jocurilor Foamei, şi Effie Trinket, escorta participanţilor din Districtul 12, pleacă în Capitol pentru a se pregăti pentru intrarea în competiţie.

În timpul scurtei sale şederi în Capitol, Katniss încearcă să obţină cât mai mulţi sponsori care să o ajute în timpul Jocurilor. Având în vedere că nu are niciun aliat în arenă, Katniss se va descurca singură în cea mai mare parte a timpului. Pe parcurs va întâlni şi persoane care o vor ajuta, chiar cu preţul vieţii lor.

Acţiunea filmului este alertă, suspansul şi drama împiedicându-te să pleci din faţa televizorului sau a laptopului pe tot parcursul peliculei. Cele două personaje principale, Katniss Everdeen şi Peeta Mellark, au parte de multe răsturnări de situaţie în timpul Jocurilor, aceştia ajungând de multe ori în pericol de a-şi pierde viaţa. Atitudinea celor doi se va schimba şi ea pe parcursul filmului, cei doi dându-şi seama, în final, că trebuie să rămână împreună pentru a supravieţui.
Filmul a fost bine primit, atât de critici, cât și de public. Acesta deține un scor de 8/10 pe IMDb și 85/100 pe Rotten Tomatoes. De asemenea, pe baza câștigurilor din prima săptămână, Jocurile Foamei a intrat pe al III-lea loc în topul celor mai bune debuturi din toate timpurile. Pentru a promova filmul, studioul Lionsgate a creat pagina fictivă de web a Capitoliului: thecapitol.pn.

În continuarea primului film din The Hunger Games,Catching Fire prezintă viaţa lui Katniss şi a lui Peeta după terminarea Jocurilor Foamei:
’’ Katniss şi Peeta au câştigat împreună sângeroasele Jocuri ale Foamei, sfidând pentru prima dată în istorie regulile impuse de Capitoliu. Reveniţi în Districtul 12, speră să trăiască în pace. După toate obstacolele peste care au trecut, au câştigat o viaţă sigură şi decentă pentru familile lor. Dar în timp ce Katniss şi Peeta sunt forţaţi să facă Turul Învingătorilor, apar zvonuri cu privire la o revoltă printre locuitorii districtelor. În ochii conducătorilor, ei sunt sursa acestei rebeliuni. Dacă nu vor reuşi să convingă naţiunea Panemului că sunt în continuare îndrăgostiţi nebuneşte, consecinţele ar putea fi dezastruoase… ’’

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *